Repatriering Oudenbosch Route

Repatriëringsroute Oudenbosch

Herbeleef de bevrijding van Nederland met de Repatriëringsroute Oudenbosch.
In 1945, the Netherlands was officially liberated from the German occupiers. A relief for the Dutch in their own country, but for many others a long journey back from labour camps and concentration camps began. Oudenbosch was one of the National Reception Centres to which some of the 300,000 Dutch people were taken.

Oudenbosch, one of the National Reception Centres

Na maanden of soms jaren in onzekerheid te hebben verkeerd was Oudenbosch de eerste plaats in Nederland waar ze weer “thuis” kwamen. Het korte verblijf in Oudenbosch, alvorens je gescreend en wel naar huis terug kon gaan ervaar je tijdens de Repatriëringsroute Oudenbosch. De wandeling start in de Botanische Tuin Arboretum en voert je langs de bijzondere plekken en foto’s langs de route onder leiding van één van de Gidsen van St. Louis. Met geluidsfragmenten, kunst en archiefbeeld ontstaat een duidelijk beeld hoe het was om aan te komen in Oudenbosch, gescreend en gecheckt te worden en dan naar huis te mogen.

Beleef de repatriëringsroute Oudenbosch

Tijdens het Open Monumenten weekend van 12 en 13 september kunt u voor het eerst meewandelen. Ook na deze datum wordt de wandeling regelmatig óf op aanvraag voor groepen met gids gewandeld. De repatriëringsroute loop je met gids en duurt ongeveer één uur.

 

Boek je tickets

Facebook
E-mail adress
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Extra informatie

[wbcr_php_snippet id="40373"]