Sterren kijken bij Sterrenwacht Tivoli

In een eeuwenoud klooster in het pittoreske Oudenbosch bevindt zich de mystieke sterrenwacht genaamd Tivoli. In dit prachtige historische gebouw zal het derde spectaculaire sterrenkijk evenement van dit jaar plaatsvinden!

Het belooft een magische avond te worden, vol verwondering en betovering. De sterrenwacht zal open zijn tussen 19:00u en 22:00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen en je laten meevoeren in de mysterieuze wereld van de kosmos!

Om optimaal van deze unieke ervaring te kunnen genieten, raden we je aan om tussen 19:00u en 20:00 uur aanwezig te zijn. Bij binnenkomst ontvang je een fantastische goodiebag met daarin een lootje. Met dit lootje maak je kans op buitengewone prijzen. Bewaar het dus goed!

De toegang bedraagt €7,00 per persoon, die vooraf betaald dient te worden via een overschrijving of bestel de tickets via de ticket shop.

Bij een heldere hemel zal de telescoop in de fraaie koepel zich richten op oogverblindende objecten zoals de planeten Jupiter en Saturnus, maar je kunt ook genieten van onder andere het beeldschone Plejadencluster.

Binnen is er genoeg te ontdekken en beleven! Wist je dat de sterrenwacht een cruciale rol heeft gespeeld tijdens de Apollo 10 en 11 missies? De apparatuur die destijds gebruikt werd, is nog steeds aanwezig en kan bewonderd worden! Heb jij ooit een echte meteoriet in handen gehad? Hoe voelt dat en hoe herken je dat dit gesteente daadwerkelijk uit de kosmos afkomstig is?
De sterrenwacht beschikt ook over radiotelescopen waarmee je kunt luisteren naar oneindige ruimtelijke geluiden!

Tijdens het evenement zijn er verschillende plekken in de bibliotheek waar van alles te zien en te beleven valt!

Speciaal voor de jonge sterrenkundigen is er een knusse knutselhoek onder begeleiding van de JWG (Landelijke vereniging voor nieuwsgierige kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 21 jaar, met interesse in het heelal).Daarnaast biedt Sterren Schitteren voor Iedereen een telescoop aan die je kunt winnen bij een loterij. Deze unieke telescoop is gesigneerd door onze Nederlandse astronaut André Kuipers! Een waar collector’s item!

Verder kun je al je brandende vragen stellen over telescopen en astrofotografie!

Uiteraard zal er ook dit jaar weer een spannende loterij plaatsvinden, met de kans om fantastische prijzen te winnen zoals gesigneerde boeken van Govert Schilling, het bejubelde boek ‘Nightscapes’ van Rutger Bus, een ondertekende telescoop van SSVI en nog veel meer verbazingwekkende verrassingen!

Read More

Price: €7.00

November 4, 2023

Time: 19:00

- 22:00

TAKE A LOOK