Loading Events

Open Monumentendagen Mastboomhuis

11 September

Met Open Monumentendag op 11 september is het Mastboomhuis gratis toegankelijk. De extra lange openingstijd is van 11.00 tot 17.00 uur. ‘Duurzaamheid’ is landelijk het thema en dat is het Mastboomhuis op het lijf geschreven.
Dat onderstrepen we die dag met de start van vertoningen van onze nieuwe videofilm over de geschiedenis van de conservering van het Mastboomhuis. ‘Verval in goede staat’ luidt de veelzeggende titel.
Dit jaar presenteren we ook voor het eerst de unieke verzameling kleding die van het gezin Mastboom bewaard bleef. Sommige stukken worden opgesteld in de kamers en daar krijgt u deskundige uitleg van kostuumhistorica Birthe Weijkamp.

Nelleke Honcoop is haar collega en zij zal demonstreren hoe vroeger kleding werd hersteld of vermaakt. Want als de lang bewaarde kostuums en jurken van de familie Mastboom ergens de sporen van vertonen dan is het dat wel.
Onze gastvrouwen en gastheren begeleiden uw bezoek verder in het achterhuis met keukens en de schuur.
Om 14.30 uur samenkomst in de tuin. Daar geeft Gastels Fanfare een concert: lichte muziek met nummers als Frozen, Thats what friends are for, Circle of life, Can you feel the love tonight, Harry Potter, Feeling good en Hakuna Matata.

Details

Date:
11 September
Website:
www.mastboomhuis.nl