Kapelconcert Benjamin Kruithof & Nikola Meeuwsen

De Luxemburgse cellist Benjamin Kruithof is de winnaar van het Georges Enescu-concours 2022 in Boekarest (Roemenië). De criticus Alexander Hall van de Britse muzieksite “Bachtrack” omschrijft Benjamins spel als “nobel, zingend, mooi”. Benjamin heeft de afgelopen jaren zijn talent met succes bewezen in talloze nationale en internationale concoursen. Zo won hij in 2020 de eerste prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie op het “Cello Biënnale Concours” in Amsterdam. In februari 2020 nam hij zijn eerste cd “Russian Mood” op met het orkest Nordwestdeutsche Philharmonie Herford voor het label Ars Production. Voor deze opname werd hij genomineerd in 4 categorieën van de “OPUS KLASSIK 2022”.

Nikola Meeuwsen (2002) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen pianist die alle kwaliteiten verenigt om een ​​grote muzikale toekomst voor zich te hebben. Als kind wist Nikola al dat hij pianist wilde worden nadat hij naar Horowitz’ uitvoering van het 3e pianoconcert van Sergei Rachmaninov had geluisterd. Al snel werd zijn enorme talent opgemerkt: Nikola won al op jonge leeftijd verschillende concoursen, waaronder het Steinway Concours in 2012 en het Koninklijk Concertgebouw Concours in 2014. In 2019 kende het Concertgebouw hem de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award toe.

Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

For a complete weekend away, book an overnight stay at one of the overnight locations in Halderberge. Op zoek naar tips voor een heerlijk diner vooraf? Bekijk dan de dinermogelijkheden.

Read More

Price: €32.50

November 26, 2023

Time: 15:00

- 17:00

TAKE A LOOK