fbpx

Wat te doen in Oudenbosch

In Oudenbosch is van alles te zien en te beleven! De geschiedenis van Oudenbosch is anders dan van de meeste West-Brabantse dorpen. Bijzondere kerken en kerkjes, voormalige internaten en een stadse uitstraling. Met verschillende musea, gezellige restaurants en allerlei activiteiten voor jong én oud is Oudenbosch een leuke bestemming voor een dagje weg, familiedag of een vakantie in West-Brabant.

Te doen in Oudenbosch

Bezoek het Zouavenmuseum, waar je leert over het vrijwilligersleger van de Paus, wandel mee tijdens een stadswandeling met gids en ontdek de geschiedenis van Oudenbosch samen met een gids, laat je opsluiten in een Escape Room bij Sterrenwacht Tivoli of bezoek natuurlijk de Basiliek van Oudenbosch. Bij diverse locaties zijn rondleidingen te reserveren, leuk als je geïnteresseerd bent in de details van Jongensinternaat St. Louis, Sterrenwacht Tivoli of de Basiliek van Oudenbosch!

Liever actief? West-Brabant is de fietsregio bij uitstek! Gelegen op de grens van zand en klei is Oudenbosch de perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht. Bossen en heides ten zuiden van Oudenbosch en polders en rivieren in het noorden. Het landschap rondom Oudenbosch laat is bij uitstek geschikt om per fiets te ontdekken.

Geschiedenis van Oudenbosch

De geschiedenis van Oudenbosch gaat ver terug maar wordt pas écht interessant als Willem Hellemons pastoor wordt in Oudenbosch. In zijn periode als pastoor verandert hij Oudenbosch aanzienlijk. Hij verrijkt de skyline met de koepels van de Basiliek van Oudenbosch en St. Louis. Religie speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Oudenbosch, dat is wel duidelijk, maar ook wetenschap in de vorm van de eerste Volkssterrenwacht, nu Sterrenwacht Tivoli en de opleiding van St. Louis zorgden voor een enorme boost voor Oudenbosch. Je leert er alles over in de musea en in de diverse monumenten.

Vakantie in Oudenbosch

Wilt u langer in Oudenbosch verblijven? Bijvoorbeeld een midweek, week of weekend? In- en rondom Oudenbosch zijn diverse B&B’s, Hotels en campings te vinden. Overnacht in een klooster, een camping midden in het bos of met weids uitzicht in de polder. Diverse accommodaties bieden leuke arrangementen aan. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden.

Toeristisch Informatiepunt Oudenbosch

In Oudenbosch zijn verschillende highlights en musea te bezoeken. Maar Halderberge heeft veel mee te bieden tijdens jouw bezoek aan West-Brabant. Op het Toeristisch Informatiepunt in het station van Oudenbosch vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan Halderberge of West-Brabant.

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers