Op culturele tour in Oudenbosch

Oudenbosch, een dorp met een ‘stadse vibe’ waar iedere cultuurliefhebben warm van wordt. De geschiedenis van Oudenbosch is anders dan dat van de meeste West-Brabantse dorpen. Bijzondere kerken, koepels, voormalige internaten gecombineerd met een haventje, musea en gezellige horeca gelegenheden. Een ideale bestemming voor een complete dag uit. Kun je niet meer wachten met het plannen van jouw dagje uit in Brabant? Aarzel dan niet en boek jouw favoriete activiteiten via de ticketshop! Wij hebben alvast een leuk arrangement voor jou samengesteld. Kunnen we je ergens mee helpen of heb je vragen? Neem dan contact met ons op, we staan voor je klaar.

Vliegensvlug door Halderberge

12:00 - 13:00 uur Ontvangst met een 12- of 1-uurtje inclusief kop koffie bij restaurant Bargo in Bosschenhoofd

13:00 - 14:00 uur Bezoek Vliegend Museum inclusief rondleiding

14:00 - 14:30 uur vertrek naar Oudenbosch (5,5 km)

14:30 - 15:30 uur Koffie met gebak bij un Momento

15:30 - 16:30 uur Audiotour of rondleiding Basiliek

Dit arrangement is te boeken van donderdag t/m zondag voor €29,50 per persoon

Italiaanse sferen in West-Brabant

Van Halderberge heb je wellicht nog nooit gehoord, maar bij Oudenbosch begint er misschien wat te dagen. Al vanaf de A17 zie je een koepel boven de weilanden uittorenen en als je goed kijkt zie je er vlak naast nóg een. Het zijn de koepels van De Basiliek van Oudenbosch en de kapel van Saint Louis. Twee bijzondere locaties in zo’n West-Brabants landschap. Beide het resultaat van de voorliefde voor het Romeinse leven van voormalig Pastoor Willem Hellemons, en dat voel je. Hoe Hollands het dorp ook is, bij het struinen over de grote Cour van voormalig Jongensinternaat Saint Louis en een bezoek aan de Basiliek waan je je even in Rome.

Bezoek het Zouavenmuseum, waar je leert over het vrijwilligersleger van de Paus, wandel mee tijdens een stadswandeling met gids en ontdek de geschiedenis van Oudenbosch, leer meer over Sterrenkunde of laat je opsluiten in een Escape Room bij Sterrenwacht Tivoli.

Online zijn al diverse tickets voor rondleidingen en musea te bestellen.

Liever actief? West-Brabant is de fietsregio bij uitstek! Gelegen op de grens van zand en klei is Oudenbosch de perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht. Bossen en heides ten zuiden van Oudenbosch en polders en rivieren in het noorden. Het landschap rondom Oudenbosch laat is bij uitstek geschikt om per fiets te ontdekken.

Geschiedenis van Oudenbosch

De geschiedenis van Oudenbosch gaat ver terug maar wordt pas écht interessant als Willem Hellemons pastoor wordt in Oudenbosch. In zijn periode als pastoor verandert hij Oudenbosch aanzienlijk. Hij verrijkt de skyline met de koepels van de Basiliek van Oudenbosch en St. Louis. Religie speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Oudenbosch, dat is wel duidelijk, maar ook wetenschap in de vorm van de eerste Volkssterrenwacht, nu Sterrenwacht Tivoli en de opleiding van St. Louis zorgden voor een enorme boost voor Oudenbosch. Je leert er alles over in de musea en in de diverse monumenten.

Vakantie in Oudenbosch

Geïnspireerd geraakt en wil je langer dan één dag in Oudenbosch verblijven? Bijvoorbeeld een midweek, week of weekend? In- en rondom Oudenbosch zijn diverse B&B’s, Hotels en campings te vinden. Overnacht in een klooster, een camping midden in het bos of met weids uitzicht in de polder. Diverse accommodaties bieden leuke arrangementen aan. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden

Direct tickets boeken

Wil je Oudenbosch ontdekken? Een bezoek brengen aan de Basiliek of één van de musea? Boek dan binnen 2 minuten je tickets in de ticketshop.

Toeristisch Informatiepunt Oudenbosch

In Oudenbosch zijn verschillende highlights en musea te bezoeken. Maar Halderberge heeft veel meer te bieden tijdens jouw bezoek aan West-Brabant. Op het Toeristisch Informatiepunt in de doopkapel van de Basiliek vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan Halderberge of West-Brabant. Onze vrijwilligers helpen je graag!

Markt 57 Oudenbosch
info@visithalderberge.com

Alle locaties in Oudenbosch
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over Oudenbosch

Oudenbosch is vooral bekend vanwege zijn religieus en cultureel erfgoed zoals de Basiliek van Oudenbosch, Sterrenwacht Tivoli en Jongensinternaat St. Louis. Ook voor watersportliefhebbers, fietsers- en wandelaars is Oudenbosch een fijne bestemming met prachtige fiets- en wandelroutes en prachtige rivieren richting Zeeland en Midden-Brabant

In en om Oudenbosch zijn verschillende campings, B&B’s en hotels te vinden. Een actueel overzicht vind je op de website.

Ja, er zijn verschillende restaurants in Oudenbosch. Vooral rondom de Basiliek van Oudenbosch zijn verschillende horeca-gelegenheden te vinden, zowel voor lunch- als diner.