fbpx

Wat te doen in Bosschenhoofd

Geschiedenis van Bosschenhoofd in Noord-Brabant

Het gebied waar later Bosschenhoofd (Noord-Brabant) ontstond hoorde vanaf het einde van de dertiende eeuw bij Hoeven. Het Land van Breda omvatte aanvankelijk bijna geheel het huidige West-Brabant.

In West-Brabant was veel moer aanwezig. In 1301 was het steken van turf in volle gang, toen bestond de vaart in Oudenbosch al. Bosschenhoofd telde in 1840 269 en in 1860 361 inwoners. Het betrof vooral pioniers uit Hoeven, die boerderijtjes op de woeste gronden stichtten. In 1882 kreeg Bosschenhoofd een school en pas in 1886 een kerk.

Op 1 januari 1997 is Bosschenhoofd door de herindeling van de gemeentes OudenboschHoeven en Oud en Nieuw Gastel, opgegaan in de nieuwe gemeente Halderberge. Voorheen vormden Bosschenhoofd en Hoeven samen de gemeente Hoeven. In 1982 is in Bosschenhoofd het jubileumfeest 100 jaar onderwijs en het 700 jaar Hoeven/Bosschenhoofd gevierd. Burgemeester Osterloh was de laatste burgemeester van Hoeven/Bosschenhoofd en werd daarna burgemeester van de nieuwe gemeente Halderberge. Met de herindeling kwam er bij Bosschenhoofd een grenscorrectie, wat betekende dat het grondgebied ten zuiden van de autoweg bij de gemeente Rucphen ging behoren, inclusief de monumentale Heimolen. In Bosschenhoofd is het inwoneraantal, mede door de herindeling, licht gestegen: In 2019 woonden in Bosschenhoofd 2428 inwoners.

Wat te doen in Bosschenhoofd

Aan avontuur en natuur in Bosschenhoofd geen gebrek. Het Vliegend museum is gevestigd bij vliegveld ‘Breda Airport’ (voorheen vliegveld Seppe). Hier zijn diverse oudere vliegtuigjes te bekijken en voor de kinderen is de beleving compleet na het zitten in één van de vliegeniers.

Echt avontuur opzoeken doe je bij Breda Aviation. Hier heb je de mogelijkheid een rondvlucht te boeken. Vanaf hier heb je ook de mogelijkheid een parachuttesprong te maken bij ENPC.

Vakantie in Bosschenhoofd

Bosschenhoofd is een fijne uitvalsbasis voor een paar dagen weg. Met de natuur om de hoek maak je na het ontbijt een heerlijk Ommetje in Bosschenhoofd. Het dorp ligt aan de A58, waardoor je binnen no-time in één van de grotere steden bent voor een uitstapje. De gemeente Halderberge is gelegen in de natuur waardoor je voor een flinke fietstocht niet eerst de auto hoeft te pakken.

Bekijk hieronder welke bezienswaardigheden, horecalocatie en overnachtingsmogelijkheden er in Bosschenhoofd zijn.

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers