Conferentiecentrum & hotel Bovendonk

Ervaar de Cuypers bouwstijl in klooster Bovendonk te Hoeven.

Geschichte von Gastel Sfeer

An genau den Ort, an dem jetzt Kloster Bovendonk steht, befand sich 1232 schon das Landhaus der BrĂŒder der Abtei von Hemiksem bei Antwerpen. Diese BrĂŒder hatten die Region zwischen Bergen op Zoom und Breda jahrhundertelang von ‚Grangie Bovendonk‘ aus verwaltet. Um Bovendonk herum wurden verschiedene Kriege gefĂŒhrt und das Landgut hatte dann auch verschiedene EigentĂŒmer, wie Napoleon und Wilhelm von Orange. Wie verlautet, hat Napoleon hier einige Zeit verbracht.

Das „weiße GebĂ€ude“ ist das Verwaltungszentrum der BrĂŒder in der Region. Nach mehreren Renovierungen und Erweiterungen wurde die jetzige Gestalt des GebĂ€udes mit einer Zehntscheune, Bauernhöfen und verschiedenen NebengebĂ€uden sichtbar. 1853 wurde auf Bovendonk das Bistum Breda gegrĂŒndet. Das GebĂ€ude wurde fĂŒr die Priesterausbildung des Bistums verwendet und wurde damit in ein Seminar verwandelt. Es kamen SchĂŒler aus dem ganzen SĂŒden der Niederlande nach Bovendonk. Die Ausbildung wurde immer beliebter und das bestehende GebĂ€ude reichte nicht lĂ€nger aus.

In 1895 krijgt befaamd architect Pierre Cuypers de opdracht van het Bisdom om een nieuw seminarie te ontwerpen. Dit doet hij na eerder al het Rijksmuseum, Vondelkerk en de Basiliek van Oudenbosch te hebben gebouwd. Het bijzondere gebouw dat Pierre Cuypers neerzet is het huidige Bovendonk, maar nog zonder de kapel. Zijn bouwmotto “geen symmetrie maar harmonie” zie je in veel details terug, van de friezen boven de ramen tot de vloeren in de gangen en de collonades in de binnentuin.

Nationale Erbe Bovendonk

Bovendonk is een van de meest bijzondere gebouwen van de gemeente Halderberge. Het gebouw is in gebruik als hotel, brasserie, officiële trouwlocatie en conferentiecentrum.

Meetings-vergaderingen

De 14 vergaderzalen en vergaderruimtes van Conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven, nabij Breda en Roosendaal, bieden plaats voor 2 tot 300 personen. De verschillende zalen hebben hun eigen uitstraling en zijn geschikt voor tal van activiteiten: vergaderingen, bedrijfstrainingen, inspiratiesessies, kennissessies, coach sessies en cursussen. De bijzondere locatie, een kloosterpand, doet de rest. De rust in Ă©n rondom het pand zorgt dat de hectiek van alledag verdwijnt en dat de focus op je zakelijke bijeenkomst niet verdwijnt.

EEN VERGADERRUIMTE VOOR IEDERE BIJEENKOMST

Van kleinschalige meeting tot meerdaags strategisch overleg met directie, bij Bovendonk bieden de verschillende vergaderruimtes, variërend in capaciteit van 2-300 personen de mogelijkheid te vergaderen voor iedere organisatie, centraal gelegen in regio Breda en Roosendaal. Hoofdzalen, subzalen en diverse horecaruimtes, de mogelijkheden die Bovendonk biedt, zijn de oplossing voor iedere vergadering of meeting in Noord-Brabant.

Op Bovendonk zijn verschillende authentieke en originele vergaderzalen bewaard gebleven en voorzien van moderne audiovisuele middelen. In de Bibliotheek kan je tot ruim 80 personen verwelkomen in een bijzondere vergaderruimte, waar de boeken van de priesteropleiding opgeslagen zijn. In de Refterzaal en Kapel kunnen tot maximaal 300 personen plaatsnemen. Deze historische vergaderruimtes zorgen voor inspiratie en creativiteit tijdens je vergadersessies, presentaties en bijeenkomsten. Naast deze veelzijdige vergaderruimtes zijn 11 andere vergaderzalen aanwezig, geschikt voor je vergadering in de regio Breda en Roosendaal. In de e vergaderarrangementen is de plenaire vergaderzaal altijd inbegrepen. Alle vergaderzalen zijn standaard voorzien van:

 • Beamer
 • Flipover
 • Daglicht
 • Whiteboard
 • Geluidsinstallatie

Hotel Bovendonk

Bovendonk beschikt over 24 eenpersoonskamers en 28 tweepersoonskamers welke voorzien zijn van televisie, bureau en badkamer met douche en toilet, kortom het nodige hedendaagse comfort. De kamers bevinden zich op de eerste en tweede etage van het hotel en zijn bereikbaar via trap of lift.

Een overnachting in het leerhotel is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet. Het ontbijtbuffet wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd tussen 07.00 en 09.30 uur. Op zaterdag en zondag van 07.30 uur tot 10.00 uur. Mocht je eerder willen vertrekken dan zorgen ze dat er een ontbijtpakket voor je klaar staat.

Tijdens je verblijf kan je in het Grand Café lunchen, borrelen of dineren.

Social Hub

Bovendonk biedt naast vergaderzalen, coach- en spreekruimtes und hotelkamers ook werkplekken, spreekkamers, praktijk- en kantoorruimtes. Ideaal voor bedrijven met ruimte tekort, start-ups, forensen die minder willen reizen en professionals en ZZP’ers die kantoorruimte nodig hebben.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN HUB BIJ BOVENDONK IN HOEVEN?

 • Centraal gelegen in West-Brabant tussen Etten-Leur, Roosendaal en Breda
 • 42 betaalbare hubs: kantoorruimte / praktijkruimte / werkplekken
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Flexibel te huren per maand
 • Korting op huur spreek- en vergaderruimtes
 • Representatief kantoor
 • Als flexibele oplossing voor organisaties, start-ups en MKB.
 • Verbinden met andere professionals uit diverse branches

Voor meer informatie hierover kijk snel op Social Hub

Andere Orte in der NĂ€he
ZurĂŒck
Weiter