fbpx
Lade Veranstaltungen

Evenementen

De beste verzameling concerten, evenementen en festivals die binnen Halderberge worden georganiseerd. In deze periode staan de kerstconcerten centraal. Een aantal bijzondere artiesten weten de mooiste locaties binnen Halderberge te vinden. Met onder andere Dana Winner en Trijntje Oosterhuis in de replica van de Sint Pieter! De Basiliek van Oudenbosch creëert een prachtige sfeer die je zeker een keer moet ervaren.

« Alle Veranstaltungen

Bernardusdagen

23 August-10:00 - 13 September-17:00

|Serientermin für Veranstaltung (Alle anzeigen)

Eine Veranstaltung um 10:00 Uhr am 23 August 2020

Eine Veranstaltung um 10:00 Uhr am 30 August 2020

Eine Veranstaltung um 10:00 Uhr am 6 September 2020

Eine Veranstaltung um 10:00 Uhr am 13 September 2020

De parochies van Oud Gastel, Wouw, Oudenbosch en Hoeven hadden eeuwenlang een hechte band met een Vlaams klooster van cisterciënzer monniken: de Bernardusabdij. Vanaf het eind van de middeleeuwen zijn de parochiekerken vrijwel altijd bediend door monniken. Veel mensen in de regio zullen zich nog pater Landsbergen herinneren; de laatste cisterciënzer pastoor uit de Bernardusabdij die in West-Brabant werkzaam was. Toen hij in 1996 afscheid nam als pastoor van Oudenbosch, werd een band verbroken die meer dan zeven eeuwen eerder was gesmeed.

Tijdens de Bernardusdagen wordt deze eeuwenlange band herdacht. Op vier achtereenvolgende zondagen zijn in de parochiekerken alle kunstvoorwerpen uitgelicht die aan de cisterciënzers herinneren. Ook is er een tentoonstelling ingericht in de kapel van Grootseminarie Bovendonk. Op deze plek stond eeuwen geleden de uithof van de abdij. Vanuit deze uithof beheerden lekenbroeders de uitgestrekte landerijen die de Bernardusabdij in deze regio bezat.

Bekijk de brochure

Details

Beginn:
23 August-10:00
Ende:
13 September-17:00
Veranstaltungskategorie:
Website:
http://www.bernardusdagen.nl

Veranstaltungsort

Diverse locaties

Halderberge,NL
+ Google Karte
Website:
http://www.bernardusdagen.nl

Wanneer

Eine Veranstaltung um 10:00 Uhr am 23 August 2020

Eine Veranstaltung um 10:00 Uhr am 30 August 2020

Eine Veranstaltung um 10:00 Uhr am 6 September 2020

Eine Veranstaltung um 10:00 Uhr am 13 September 2020

ÜBER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge ist DIE Webseite für Ihre Aufenthalt, Ihren Wochenendausflug oder Ihren Urlaub in Halderberge. Egal, ob Sie eine lustige Aktivität, eine besondere Übernachtung oder eine Wander- oder Radtour suchen – auf dieser Webseite finden Sie alle Informationen dazu. Finden Sie nicht, was Sie suchen? Senden Sie uns dann bitte eine E-Mail. Wir freuen uns, wenn wir Ihnen weiterhelfen können!