Rückführung Oudenbosch Route

Rückführungsroute Oudenbosch

Herbeleef de bevrijding van Nederland met de Repatriëringsroute Oudenbosch.
Im Jahr 1945 wurde die Niederlande offiziell von den deutschen Besatzern befreit. Für die Niederländer in eigenem Land war das eine Erleichterung, für vielen hieß das aber eine lange Heimreise aus Konzentrations- und Arbeitslager. Oudenbosch war eine der nationalen Aufnahmeeinrichtungen, wo einen Teil der 300.000 Niederländisch zu gebracht wurden.

Oudenbosch, eine der nationalen Aufnahmeeinrichtungen

Na maanden of soms jaren in onzekerheid te hebben verkeerd was Oudenbosch de eerste plaats in Nederland waar ze weer “thuis” kwamen. Het korte verblijf in Oudenbosch, alvorens je gescreend en wel naar huis terug kon gaan ervaar je tijdens de Repatriëringsroute Oudenbosch. De wandeling start in de Botanische Tuin Arboretum en voert je langs de bijzondere plekken en foto’s langs de route onder leiding van één van de Gidsen van St. Louis. Met geluidsfragmenten, kunst en archiefbeeld ontstaat een duidelijk beeld hoe het was om aan te komen in Oudenbosch, gescreend en gecheckt te worden en dan naar huis te mogen.

Beleef de repatriëringsroute Oudenbosch

Tijdens het Open Monumenten weekend van 12 en 13 september kunt u voor het eerst meewandelen. Ook na deze datum wordt de wandeling regelmatig óf op aanvraag voor groepen met gids gewandeld. De repatriëringsroute loop je met gids en duurt ongeveer één uur.

 

Buchen Sie Ihre Tickets

Facebook
E-Mailadresse
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Zusätzliche Informationen

[wbcr_php_snippet id="40373"]