fbpx

Legenda Basilicae | Outdoor Escape Room € 19,95 p.p.

Legenda Basilicae, de Legende van de Basiliek.

Even terug in de tijd…

Vroeger heette de Basiliek in Oudenbosch de St. Agatha kerk, vernoemd naar 1 van de 7 primaire heiligen.. Agatha van Sicilië.
Agatha werd in het jaar 225 na Christus geboren en door haar rijke welvarende ouders als Christen opgevoed.
In het jaar 250 na Christus werd door een Romeinse keizer opdracht gegeven aan Claudius Quintianus om alle christenen te vervolgen.
Zo ook Agatha van Sicilië… Ze werd gevangen genomen en weggerukt van haar man. Maar helaas bleef het niet bij een gevangenschap alleen.. 

Claudius Quintianus was verliefd geworden op de beeldschone Agatha en hij wilde haar zijn vrouw maken. Alles deed hij eraan om haar liefde voor zich te winnen maar niets hielp. Ze was immers al getrouwd met haar ware liefde. Als straf werd Agatha wekenlang gemarteld tot ze uiteindelijk stierf op 5 februari 251… Nooit meer heeft ze haar echte geliefde gedag kunnen zeggen, of een kus kunnen geven..

Liefde is onoverwinnelijk 
En zo is Legenda Basilicae ontstaan… De legende dat Agatha nog altijd op zoek is naar haar ware liefde. Zelfs na haar dood…Maar wie is haar geliefde? Waar is de officiële Trouwakte van Agatha gebleven? Heeft Claudius Quintianus deze als vergelding vernietigd?

Er zijn mensen die zeggen een vrouwelijke stem gehoord te hebben in de Basiliek.. Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn onverklaarbare spullen gevonden waarvan men niet weet wat ze er mee moeten. Er zijn aanwijzingen die naar een specifieke locatie in de buurt leiden…

Jarenlang zijn deze spullen verzameld en alle gegevens genoteerd. Nu is het aan jou om met al deze aanwijzingen deze legende op te lossen.
Ben jij degene die Legenda Basilicae oplost? Wie weet zet jij een recordtijd weg en sta je bovenaan in het Klassement!

 

Reserveer direct jouw game

Neem contact op Schrijf je in voor de nieuwsbrief

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers