Kapelconcert Alma Quartet

Bartók, Barber en Brahms

Het bekroonde Alma Quartet is een spannend strijkkwartet uit Amsterdam. Inspirerend en verbindend met een breed publiek, brengen ze nieuwe inspiratie voor geweldig kamermuziekrepertoire. Door het genre actief bloot te stellen aan een nieuw publiek, werkt Alma avontuurlijk samen met onconventionele combinaties, of het nu in volle nachtclubs speelt met top-dj’s of gedurfde nieuwe werken in première gaat met experimentele componisten.

Alma Quartet werd opgericht in 2014 en verwierf al snel een reputatie als een van de meest opwindende ensembles van Nederland. Hun debuutalbum Schulhoff Complete String Quartets werd internationaal geprezen. The Gramophone beweerde “deze set schiet rechtstreeks naar de top” en bewonderde het kwartet ook omdat het “in staat was tot het meest verleidelijke spel.”

Het kwartet staat bekend om hun “collectieve antenne voor verfijnde timbres” (Volkskrant) en om hun “zorgvuldig gesmede eenheid” (Telegraaf). Luister Magazine verklaarde: “Alma Quartet speelt met de gewenste levendigheid, grote ritmische precisie en uitzonderlijk geluid.”

Programma

Bartók – Strijkkwartet nr.4
Barber – Strijkkwartet nr.1 op.11, deel 2 Adagio
Brahms – Strijkkwartet nr. 1 op.51 nr.1 in c klein

Lees Verder

Prijs: €32,50

16 april 2023

Tijd: 15:00

- 17:00

NEEM ALVAST EEN KIJKJE