fbpx

3 Redenen om dit voorjaar Fietsroutes in Brabant te ontdekken

Fietsroutes Brabant

Hallo 2020! Een nieuw jaar is aangebroken en over een niet al te lange tijd breekt ook de lente weer aan. Tijd om je fiets af te stoffen en de natuur in te duiken. Waarom de landsgrens over als je ook gewoon op eigen Hollandse bodem de mooiste gebieden kunt ontdekken? De fietsroutes in Brabant ontdek je hier.

# 1 het land van Zand en Klei = heerlijke streekproducten

Kies je voor een fietsroute in Brabant, dan krijg je te maken met een divers landschap. In de regio Halderberge ontdek je ‘het land van Zand en Klei’. De bodem in dit gebied is een mix van zand en klei grond, ideaal voor teelt van groenten en fruit. Klei is plakkerig en vast, het zit vol voedingsstoffen en houdt vocht goed vast. Ideaal in de droge zomermaanden. De kleigrond levert ons smaakvolle pompoenen en knolselderij. De zandgrond is licht, de spit gaat er vlug doorheen net als plantenwortels. Dit maar het ideaal voor asperges en aardbeien. Brabantse ondernemers en winkeliers werken graag met deze streekproducten. Na je fietsroute door Brabant strijk je neer op een terras voor een streekdiner.

                                   

Tip: proef ook het lokaal Halderbergs biertje. 

# 2 Je ontdekt bijzondere dorpen en sfeervolle steden

Tijdens je fietsroute door het Brabantse landschap stuit je met regelmaat op een bijzonder dorp. Halderberge is een gemeente die bestaat uit de 5 kernen Oudenbosch, Oud Gastel, Hoeven, Bosschenhoofd en Stampersgat. Een dorp met ieder een eigen karakter. In Oudenbosch waan je je al snel in Italiaanse sferen. De Basiliek, een kopie van de St. Pieter in Rome is zeker een onderbreking van de route waard. Een beetje gek, zo’n glorieus gebouw in een klein dorp, maar daarmee deste indrukwekkender. Laat je rondleiden door één van de gidsen of beklim de koepel. Voor wie wat langer in Oudenbosch stopt ontdekt dat er meer cultureel erfgoed verscholen ligt in het dorp, zoals Saint Louis, het Arboretum en de Sterrenwacht van Tivoli.

Ook voor de echte stadliefhebbers zit je met een fietsroute in Brabant op de juiste plek. Binnen no-time bereik je Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Waar je shopt, cultuur snuift en geniet van de leukste barretjes en terrassen.                                                       

                   

# 3 Je beleeft de gezelligste fietsevenementen

In 2020 viert Halderberge alweer de 49e editie van de Hoevense Fietsvierdaagse.
Dit evenement wil je als fietsliefhebber niet missen. 4 dagen lang fiets je op je eigen tempo een zelf gekozen afstand. Je passeert de mooiste routes en Brabantse gezelligheid is gegarandeerd.

Dit jaar hebben we nóg een groot fietsevenement in huis: de Vuelta a España. Op vrijdag 14 augustus starten ze in Utrecht met een rit. Op 16 augustus rijdt de grote ronde van Spanje door Halderberge.

Overtuigd en wil je niet voor één dag naar Halderberge afreizen? Er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten. Maak je weekend weg in Brabant compleet met één van de evenementen in de buurt.

 

 

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers